Eggbot, vagy tojás plotter

A következő cikket, húsvétra szántam volna, de idő kell a megépítéséhez így hát hamarább kerül publikálásra. Ahhoz hogy egyértelmű legyen kezdjünk rendhagyó módon egy videóval:

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

Leszögezném, hogy az Eggbot nem az én találmányom, hanem az instructables.com oldalról másoltam a projektet, minden linkelek is oda és csak a saját verziómról közlök dolgokat. Részleteket a megvalósításról itt találtok:

https://www.instructables.com/id/Cheap-and-Simple-Arduino-Eggbot/

Programok az Arduinohoz és a vezérléshez:

https://drive.google.com/file/d/1hm_65HLByGXMsDwqKbeTmxwxzDT6B4lS/view?usp=sharing

Példa rajzok itt:
https://github.com/evil-mad/EggBot/tree/master/example%20files/Geometric%20Eggs

Tanácsok a megvalósításhoz:

Magam építettem a motorvezérlőket a léptető motorokhoz, polcon lévő ULN2003-as tranzisztormezőkkel, az eredeti oldalon is ezt használják de 12V-os táppal ami felesleges és a motorok melegedését okozza. A léptetőmotorok 5V-ak ennek fényében elegendő az Arduino Uno vagy klón USB- ről táplálni, az egész áramkör működés közbeni áramfelvétele 5V-on nem éri el a 200mA-t. Simán működik egy számítógép USB portjáról. Ha újítani szeretnél felesleges a 2db ULN2003 helyettük használhatsz egyetlen ULN2803-at ami képes meghajtani mindkét léptetőmotort. Készen csak az ULN2003 tranzisztormezővel léteznek modulok. Minden alkatrész és bekötés szerepel az instructables.com oldalán lásd fentebb.

Végeredmény:

Tojás eszterga
Megosztás: